joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marius Screciu, despre Castelul Artelor: „Procesul de modernizare continuă”

Castelul Artelor, județul Mehedinți, este pun în valoare prin intermediul fondurilor europene care au drept scop modernizarea și reabilitarea acestuia. Potrivit primarului din Drobeta Turnu-Severin, acesta este un obiectiv important al orașului care, acum, este numai o ruina:

„Începem o nouă etapă pentru obiectivele culturale din orașul nostru. În urmă cu câțiva ani, unul dintre cele mai importante obiective ale orașului nostru, Castelul Artelor, era o adevărată ruină. Cu ajutorul fondurilor transfrontaliere, am reușit să îl reabilităm și să îl redăm în circuitul deschis, iar procesul de modernizare continuă. Astfel, astăzi, ne aflăm în stadiul în care reușim să punem în valoare acest monument, prin organizarea de activități interactive în interiorul Castelului.

Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin oferă, de acum, publicului, un nou serviciu în cadrul proiectului „HUB – Atitudine”, aflat la primul etaj al monumentului. Este vorba despre un spațiu dedicat comunității locale de artiști și de iubitori de frumos. Aici, se pun bazele pentru relaționare între actorii culturali locali. Acesta este doar unul din proiectele atrase de primărie, din bani guvernamentali, în cadrul Administrației Fondului Cultural Național. Noi, municipalitatea, suntem aici pentru a atrage fonduri pentru dezvoltare culturală și artistică, iar artiștii și iubitorii de frumos sunt cei care trebuie să beneficieze de aceste proiecte.”, a scris acesta pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica