vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se modifică programul Rabla pentru electrocasnice

Un ordin recent al Ministerului Mediului aduce o serie de modificări ale programului Rabla pentru electrocasnice, cum ar fi introducerea unor noi clase pentru televizoare şi a unei prevederi privind caracterul nominal şi netransmisibil al voucherelor.

Astfel, potrivit ministrului interimar, Tanczos Barna, este modificată clasa energetică pentru televizoare de la E, cât este în prezent, până la clasa G. De asemenea, prezentul ordin prevede că „voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică”, potrivit Mediafax.

O nouă sesiune va începe în luna decembrie, fiind alocat un buget de 34 de milioane de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În luna decembrie vom avea o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei, va finanţa o nouă sesiune, practic în aceleaşi condiţii, de înscriere în program, de creare a contului pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetăţeni”, a afirmat recent ministrul interimar al Mediului.

Înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice ar putea începe în ultima săptămână din noiembrie, iar în decembrie voucherele pot fi valorificate în magazine.

Echipamentele incluse în program şi voucherele aferente fiecărui echipament sunt:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin AĂĂ;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  • 400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică G;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin AĂĂ;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Politica