vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un colț mizerabil al Craiovei. Poliția Locală face ordine pe mail

Craiovenii care locuiesc pe strada „Maria Zaharia”, ce se situează între RAT Craiova și clădirea fostului CEZ, sunt nevoiți să meargă printre gunoaie și deșeuri ce provin din construcții. În acea zonă, unii oameni își aruncă mizeria, iar locatarii așteaptă ca autoritățile locale să ia măsuri în acest sens.

Comisarul Șef al Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, explică faptul că mizeria de pe strada „Maria Zaharia” este o problemă pe care Poliția Locală trebuie să o rezolve. Fiind vorba despre persoane neidentificate care aruncă gunoiul, agenții plătiți din bani publici trebuie să investigheze situația și să ia măsuri.

„Noi nu suntem o instituție care umblă pe străzi pentru a verifica ce se întâmplă pe domeniul public. Noi suntem o instituție a statului ce poate verifica o activitate cu impact asupra mediului. În această situație, cetățenii nu respectă legea. De aceste probleme trebuie să se ocupe Poliția Locală, pentru că și eu tot la ei o semnalez. Au un regulament aprobat de către Consiliul Local. Cetățenii au anumite obligații, una dintre acestea se regăsește în regulament. Poliția Locală este răspunzătoare direct. Ei sunt o instituție avizată și trebuie să se ocupe de sarcinile primite. În cazul de față este vorba despre persoane neidentificate, noi nu putem să îi identificăm. Poliția Locală trebuie să patruleze, să investigheze”, ne-a spus Comisarul Șef al Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Poliția Locală Craiova grijile par să fie altele. Agent Iordache, polițist local – disciplina construcții, s-a arătat deranjată în momentul în care a fost întrebată despre gunoaiele de pe strada „Maria Zaharia”. Aceasta s-a ferit să ofere detalii prin telefon și a spus că poate să detalieze doar în scris: „Numai dacă depuneți o sesizare vă putem informa. Aceasta este procedura și atât vă pot spune prin telefon”, a spus agent Iordache.

Astfel, craiovenii care locuiesc pe strada „Maria Zaharia” se văd nevoiți să aștepte chiar și 30 de zile pentru un răspuns din partea autorităților competente. Cetățenii nu pot decât să spere ca polițiștii locali să treacă prin zonă, cândva, și să știe ce procedură trebuie să urmeze.

Politica