miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumul județean între Punghina și Oprișor,recepționat: „Sunt mulțumit să văd că lucrările sunt de bună calitate”

Lucrările drumului județean dintre localitățile Punghina și Oprișor au fost recepționate. Cel mai amplu proiect de reabilitare/ modernizare a drumurilor județene din Mehedinți a intrat în ultima fază, după ce, la începutul acestei săptămâni s-a realizat recepția lucrărilor pe distanța de 16,042 km, între Punghina (DJ 563/int. DN 56A) – Oprișor (int. DJ 561A). Vorbim despre lotul al II-lea al proiectului implementat de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene și care acoperă investiții pentru 112 km drumuri județene.

Pe tronsonul Punghina – Drincea – Oprișor, lucrările au schimbat cu totul aspectul localităților, nemaivorbind despre utilitatea investiției, locuitorii de aici având acum cele mai bune condiții de trafic. Reabilitarea drumului a presupus refacerea părții carosabile, construirea de rigole pentru scurgerea apelor pluviale, realizarea de trotuare și stații de autobuz în interiorul localităților (6 – Punghina, 2-Drincea, 7- Oprișor), accese la proprietăți (268) și legături cu drumurile laterale (96). În cadrul proiectului, unul dintre cele mai importante obiective a fost construirea unui nou pod peste râul Drincea, la intrarea în Oprișor. Totodată, s-au făcut reparații la cele două poduri de la intrarea în Punghina și la podețele aflate de-a lungul drumului. La finalul lucrărilor s-au realizat marcajele transversale și longitudinale, astfel încât, circulația se desfășoară în siguranță.

“Sunt mulțumit să văd că lucrările sunt de bună calitate, iar investițiile la care s-a lucrat intens în Consiliul Județean în ultimii ani, ajung la maturitate. În stadiu final sunt și lucrările pe lotul I al acestui proiect amplu, iar recepția se va realiza în cursul săptămânilor viitoare pe DJ 562A, între localitățile Rogova și Gruia. Să auzim de bine!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica