vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Carnea de porc românească va fi mai scumpă de Crăciun

Carnea de porc românească va fi mai scumpă de sărbători. Deși suntem abia la jumătatea lunii noiembrie, unii comercianți au crescut deja prețurile chiar și cu doi lei pe kilogram, pe motiv că au cheltuieli mai mari cu utilitățile și cu achiziția mărfii.

Fermele românești au efectivele tot mai reduse din cauza pestei porcine africane și mai asigură doar o mică parte din necesarul de consum.

„Este o scumpire sezonieră. De Paște se scumpește carnea de miel, de Crăciun se scumpește carnea de porc. Aceste creșteri sunt oarecum naturale, generate de momentul respectiv. De Crăciun avem mai multă cerere pentru porc”, potrivit analistului economic Adrian Bența.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, și prețul brazilor de Crăciun va fi mai mare, anul acesta. Unii proprietari de magazine vor vinde pomii și cu peste 1.000 de lei. Pomii vor putea fi cumpărați și online, scrie psnews.ro

Alimentele, dar și combustibilul și energia electrică au suferit o majorare a prețurilor în ultimul timp. Astfel, românii vor cheltui mai mult ca anul trecut pe cumpărăturile de Crăciun, chiar dacă vor cumpăra aproximativ aceleași produse.

Politica