Conecteaza-te cu noi

Actualitate

A murit Benone Sinulescu. Cântărețul avea 84 de ani

Publicat

pe

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani.

El era internat de duminică, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul unor alte probleme de sănătate.

Artistul s-a născut la data de 24 mai 1937, la Siriu, județul Buzău. A fost atras de muzică încă din copilărie, iar la 18 ani înregistra melodiile „Străina mamei, străină”, ”La Lenuța sub cerdac” și „În munții Buzăului”. A devenit foarte cunoscut alături de ansamblul „Ciocârlia”. A colaborat și cu orchestra „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat „George Enescu”.

În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, scrie hotnews.ro

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.

El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.