miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Testele de salivă scot dascălii în stradă

Profesorii doljeni nu vor sa testeze elevii împotriva coronavirus și amenință cu proteste. Cel puțin așa reiese din apelurile liderilor sindicali.

„Stimati colegi, anuntata dimineata, in urma cu putin timp s-a incheiat videoconferinta cu federatia.
A fost o singura tema: administrarea testelor in scoli. Un subiect contestat de marea majoritate a colegilor nostri.
Cu totii stim ca in tarile dezvoltate testarea elevilor s-a realizat la inceput de an scolar, de cadre de specialitate care au instruit elevii. Ulterior acestia au continuat sa isi administreze singuri testul. Testele erau invazive, cu betisor, si nu non invazive, din saliva, mult mai irelevante.
La noi, mult solicitatele teste, au venit non invazive cu administrarea acestora, conformei instructiunii MS, de catre scoala prin medicul scolar (unde exista) sau personal scolar desemnat.
Adresele le-am vazut cu totii. Si instructiunea MS si Adresa de clarificare a ME catre MS, dar si adredele comune ale celor 2 federatii.
IMPORTANT: Astazi va fi emis un Comunicat comun al federatiilor prin care se va solicita MS ca testele sa fie administrate de parinti, motive fiind multe si foarte obiective. In momentul primirii acestui comunicat vi-l voi inainta”, a scris, pe facebook, Nicușor Cotescu, președintele Federației Sindicale „Spiru Haret” Dolj.
Acesta mai spune că dacă până vineri Ministerul Sănătății „nu va da curs solicitarii federatiilor sindicale, LUNI, 22.11.2021 ora 13.00, va avea loc o actiune de protest, PICHETARE, de 2 ore, in piata prefecturii”.

Politica