Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Conducerea PNL a votat rotația premierilor. Prima propunere, un liberal

Publicat

pe

Liberalii au votat,  marți seara, în ședința Biroului Executiv Național, varianta premierului prin rotație între PSD și PNL, cu primul premier de la PNL. Au fost 4 abțineri și 2 voturi împotrivă. Nu s-a votat și varianta flexibilizării mandatului, astfel încât să fie luate în calcul și alte nume din partid decât Florin Cîțu, scrie digi24.ro

Președintele PNL a declarat la finalul ședinței că discuțiile cu PSD despre premier vor începe mâine. Acesta a susținut că viitoarea coaliție trebuie să meargă la Cotroceni cu un singur nume. Întrebat dacă el este propunerea de premier, Cîțu a spus: „În acest moment, da. Aceasta e decizia”. 

„Nu am schimbat mandatul, avem un singur mandat. S-a votat decizia de a avea un sistem rotativ de premieri, cu primul liberal. Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a spus Cîțu.

Deși în ședința BEX mai mulți lideri au cerut să fie luate în calcul la negocierile cu PSD și alte nume de premier, în condițiile în care social democrații au anunțat ca nu îl vor pe Florin Cîțu, propunerea unui mandat flexibil pentru numele premierului PNL nu a fost supusă la vot.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.