joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Ciolacu vrea să fie el primul premier

UPDATE: Social democrații au votat, în ședința Consiliul Politic Național, desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. De asemenea, conducerea PSD a aprobat în unanimitate și rotativa premierilor, însă, spre deosebire de liberali, nu cer ca primul premier să fie de la PSD. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că este normal ca partidul său să aibă primul premierul care va prelua mandatul în prima parte a rotației șefilor din Executiv, deoarece au câștigat alegerile generale.

„Astăzi mai mult ca sigur că se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele, şi social, şi Justiţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult ca sigur PSD va face astăzi un Consiliu Politic Naţional, unde va decide cine va fi prim-ministrul desemnat, aşa cum am şi spus că o să o facem, dar cel mai important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont în primul rând de voinţa românilor.

Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un guvern al României eficient”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că, din moment ce PSD a câştigat alegerile generale, este normal să solicite ca primul premier din rotaţie să aparţină social-democraţilor.

Președintele PSD a spus că Florin Cîțu nu poate veni acum premier, după ce a fost demis, scrie digi24.ro

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 13.00, la sediul central al PSD.

Surse din partid au spus, pentru Digi24.ro, că Marcel Ciolacu va fi propunerea de premier a social-democraților pentru prima parte a rotației de șefi de guvern dintre PSD și PNL. În același timp, social-democrații lasă loc negocierilor pentru ca Nicolae Ciucă să fie o posibilă primă desemnare, în condițiile în care nu îl acceptă pe Florin Cîțu.

La ora 16:00 este programată o nouă întâlnire dintre PNL și PSD pentru continuarea negocierilor privind formarea unui nou guvern.

Politica