joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un start-up din Ierusalim vrea să vândă primul test de sarcină rapid pe bază de salivă!

Un start-up medical cu sediul la Ierusalim intenționează să vândă primul și singurul kit de test de sarcină rapid pe bază de salivă din lume. Vânzările SaliStick urmează să înceapă la începutul anului viitor, potrivit Jerusalem Post, citat de descopera.ro.

Salignostics a finalizat cu succes teste clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât însărcinate, cât și neînsărcinate, și a finalizat mii de teste analitice. Pornind de la aceleași principii utilizate pentru dezvoltarea SaliCov – kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID – Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă și oferă rate de detectare dovedite și precise pentru sarcina timpurie.

Piața globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile intervievate ar opta pentru un kit de testare bazat pe salivă în locul testelor tradiționale de detectare a sarcinii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Kitul de testare a antigenului salivar COVID al Salignostics a primit marca CE din partea Uniunii Europene pentru a fi comercializat în întreaga Europă și este singurul test rapid de testare a antigenului COVID bazat pe salivă inclus în programul de accelerare RADx al Institutului Național de Sănătate din SUA. Până în prezent, compania a furnizat sute de mii de kituri în Europa și Africa.

Politica