vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Bilanț al jandarmilor în ultima săptămână

În perioada 08-14 noiembrie a.c., jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat, de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
În cadrul celor 320 de activități comune au fost verificate 151 de locații, respectiv piețe agroalimentare, terase, parcuri, zone aglomerate, gări și stații de transport din zona de competență, fiind verificate, totodată, peste 1.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară (nepurtarea măștii de protecție)și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea /libera circulație.
Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare împreună cu alte structuri M.A.I. cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice,  pentru informarea cetățenilor cu privire la prevederile legislative,  precum și verificarea respectării măsurilor restrictive adoptate în contextul epidemiologic actual.
Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celui mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune. 

Politica