Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Germania, a doua țară europeană care ia în considerare carantinarea nevaccinaților

Publicat

pe

Numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori înregistrate în ultima săptămână a depășit pentru prima dată, în Germania, pragul de 300, de la debutul pandemiei de coronavirus, iar cele trei partide care vor forma viitorul guvern au convenit, în weekend, să sporească restricțiile, o variantă discutată fiind introducerea carantinei pentru persoanele nevaccinate, potrivit Politico.

Joia trecută, social-democrații (SPD), Verzii și liberalii (FDP) au propus noi reguli, mai blânde, în Parlament, provocând indignare în rândul unei părți a populației și a experților medicali, în condițiile în care cazurile de coronavirus cresc vertiginos în Germania.

Răspunzând criticilor, formațiunile au convenit asupra unor măsuri mai stricte pentru cei nevaccinați, inclusiv obligativitatea unui test negativ înainte de a călători cu autobuzul sau trenul, a informat luni postul public ARD, potrivit Libertatea.

Liderul Verzilor, Robert Habeck, a declarat duminică seara că, în termeni simpli, regulile propuse echivalează cu o „carantină pentru cei nevaccinați”. Aceasta a menționat, în context, restricțiile care tocmai au intrat în vigoare în Austria vecină, unde numărul de vaccinuri este mai mic și numărul de infecții chiar mai mare decât în Germania.

Numită de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept „noul epicentru” al pandemiei de coronavirus, Europa se confruntă cu cifre în creștere a numărului de cazuri care pun guverne în situații dificile de a lua noi măsuri nepopulae.

Din 13 octombrie, Olanda a intrat într-o carantină parțială. În cele trei săptămâni de carantină, barurile, restaurantele și supermarketurile vor trebui să se închidă la ora locală 20:00, competițiile sportive se vor juca fără spectatori, iar angajații sunt îndemnați să lucreze de acasă cât mai mult posibil. Magazinele cu produse considerate neesențiale vor trebui să se închidă la ora 18:00.

Iar guvernul danez a propus luni reintroducerea pașaportului COVID – folosit ca dovadă a vaccinării sau a testării negative – pentru intrarea în baruri și restaurante. Măsura va fi supusă aprobării parlamentare și vine la două luni după ridicarea tuturor restricțiilor datorită succesului campaniei de vaccinare.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.