vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alte două țări iau în calcul impunerea unui lockdown pentru nevaccinați

După modelul adoptat de Austria, alte două țări, Cehia și Franța, se gândesc să impună reguli mai stricte persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, guvernul ceh ia în considerare chiar un lockdown pentru a limita mișcarea și activitea celor care au refuzat vaccinarea, a declarat premierul Andrej Babis, într-o conferință de presă televizată după ședința de guvern de luni.

Unii membri ai cabinetului susțin măsuri mai blânde, cum ar fi să nu mai accepte testele antigene pentru evenimente sportive și culturale sau vizite la restaurante, notează digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând de luni, Austria plasează în carantină milioane de oameni care nu s-au vaccinat împotriva Covid. Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale – precum cumpărăturile de produse esenţiale, mersul la serviciu, la şcoală sau la medic. Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Creșterea numărului de cazuri de contaminare în țările europene începe să îngrijoreze și Franța, iar autoritățile sanitare au avertizat că apropierea iernii și scăderea temperaturilor, dar și relaxarea unor măsuri de protecție vor duce la un număr și mai mare de îmbolnăviri.

Recent, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris a anunțat că toate măsurile sunt posibile, inclusiv o nouă carantină și că nimic nu este exclus de la masa discuțiilor.

”Cred că ideea este bună în sine, dar nu trebuie să provoace o reacţie negativă care să împartă ţara în vaccinaţi și nevaccinaţi. În caz contrar, cred că trebuie să punem presiune şi dacă nu este suficient să fim convinşi, atunci trebuie să existe constrângeri”, crede Noel Loizeau.

Franța a trecut prin trei perioade de carantină și numeroase restricții de la începutul crizei sanitare. Măsurile au fost considerate de multe ori dure, iar acum, spectrul unei carantinări doar pentru persoanele nevaccinate, după modelul aplicat în Austria, naște diferite comentarii.

Peste 75% din populația Franței este complet vaccinată, iar peste 4 milioane de francezi au primit doza de rapel.

Politica