vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Debut cu dreptul pentru România în FIBA Women`s Eurobasket 2023 Qualifiers

Naționala feminină a câștigat cu 65-59 partida de pe teren propriu cu Islanda

Cu toate ca a fost lipsită de încurajările fanilor din cauza restricțiilor impuse de autorități, tânăra echipă a României a intrat pe parchetul Sălii Polivalente Dinamo cu deplină încredere în propriile calități și în forța grupului. Timpul scurt avut la dispoziție pentru pregătire a constituit un alt dezavantaj, depășit însă cu brio de elevele lui Dan Calancea și Carmin Popa.
România a întâlnit un adversar extrem de solid din punct de vedere fizic, care a avut în Sara Run Hinriksdottir atât un jucător extrem de eficient cât și, probabil, un „scouter”, sportiva evoluând în LNBF, la Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța. Acvilele au reușit însă o defensivă bună atât pe perimetru, cât și sub panou. Astfel, Islanda a fost nevoită să apeleze destul de mult la aruncările de la distanță, reușitele de trei puncte (12!) fiind, practic, procedeele care au ținut nordicele în joc.
În ofensivă, Nicolett Orban, Marta Fodor și Florina Stănici au făcut un remarcabil consum de energie, în cele peste 30 de minute petrecute pe parchet, iar eforturile lor s-au concretizat în „double digits” pe tabela de marcaj la capitolul „puncte marcate”.
Pentru România au înscris: Orban 19p 18 rec, Fodor 17p (3×3), Stanici 10p, Ardelean 9p (1×3), Podar 6p, Ghizila 4p.

Trei debutante în reprezentativa de senioare
Partida cu Islanda a consemnat și debutul la naționala „mare” pentru Sonia Cazacu (20 de ani), Ștefania Cătinean (20 de ani) și Anisia Croitoru (18 ani).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Partida cu Spania, în direct la Digi Sport
Sâmbătă dimineața delegația României a decolat spre Malaga de unde, cu autocarul, s-a  deplasat la Almeria, orașul care a găzduit partidă de duminică, de la ora României 19:00 (n.r. – meciul s-a terminat după încheierea ediției tipărite).
sursa: frbaschet.ro

Politica