joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian, închisă

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian, a fost închisă pentru două săptămâni. Decizia aparține conducerii clinicii și vine în contextul anchetelor deschise de autorități după moartea artistului.

Clinica Nera din judeţul Caraş- Severin va fi închisă în intervalul 12 – 26 noiembrie în așteptarea rezultatelor anchetei demarate de autorități.

Reprezentanţii clinicii dau asigurări, într-o postare pe pagina de Facebook, că terapia hiperbară şi Clinica în sine nu au fost cauza decesului interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Dragii noştri, vă asigurăm că terapia hiperbară şi Clinica Nera nu au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîţu-Stoian! Regretăm şi deplângem dispariţia domniei sale! Avem convingerea că acest moment nefericit ne va întări şi adevărul (obiectiv, ştiinţific) va ieşi la lumină. Atunci, toţi aceşti “balauri cu picioare de lut” (a se citi “fake-news-uri grosiere”) se vor spulbera ca ceaţa la lumina soarelui. Iar noi, ca şi dumneavoastră, vom fi şi mai dedicaţi activităţii de recuperare a sănătăţii”, au transmis reprezentanţii clinicii.

În acelaşi mesaj, reprezentanţii clinicii anunţă că unitatea medicală nu se va închide, urmând a-şi continua activitatea.

”Clinica Nera nu se închide! Activitatea noastră continuă cu încredere, determinare, tenacitate şi mai ales dăruire ca şi până acum. Suntem aici pentru sănătatea pacienţilor noştri”, mai transmite Clinica Nera pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii unităţii medicale au declarat, sâmbătă, pentru News.ro că nu mai sunt pacienţi internaţi în clinică, aceştia fiind trimişi acasă.

Joi, 11 noiembrie, ministerul Sănătăţii a anunţat că în ceea ce privește cazul decesului artistului Petrică Mîțu Stoian se află în desfășurare o anchetă a instituțiilor competente.

Potrivit ministerului, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a demarat o verificare la unităţile medicale în care a fost internat Petrică Mîţu Stoian, pentru a verifica condiţiile igienico-sanitare şi respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară.

Ministerul a precizat că oxigenoterapia hiperbară, tratamentul urmat de cântărețul Petrică Mîțu Stoian după vindecarea de infecția cu SARS-CoV2, nu este inclusă în protocolul de tratament, având în vedere că, în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficienţa în COVID-19.

Într-o adresă către Ministerul Sănătăţii, specialiştii în Medicină Fizică şi Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu. Se denaturează astfel atenţia pacientului, dar de multe ori şi a medicului, de la complexitatea afecţiunii COVID-19, de la complicaţiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice etc”.

foto: Facebook/ Clinica Nera

Politica