sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un produs vândut de Carrefour a fost scos de pe piață! Clienții sunt rugați să-l distrugă

Unul dintre loturile unui produs pus în vânzare de rețeaua de hypermarketuri Carrefour România a fost scos de pe piață, iar clienții sunt îndemnați să-l distrugă. Este vorba despre produsul tobă de porc „Drag de România”, se menţionează într-o informare publicată sâmbătă de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citată de Agerpres. Anunțul apare în contextul în care în acest produs a fost semnalată prezența bactieriei Listeria monocytogenes, potrivit ANSVSA.

Persoanelor care deţin produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, se precizează în informarea ANSVSA. Listeria monocytogenes este o bacterie facultativă anaerobă. Se poate dezvolta și reproduce în interiorul celulelor gazdă și este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecțiile cu listerioză alimentară, informează rețeaua medicală Regina Maria.

Persoanele care au consumat produsul şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă, trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome, deoarece ele pot indica listerioza, boala potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni, se menţionează în informarea ANSVSA. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Politica