vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jeff Bezos: „Mulți oameni se vor naște în spațiu, va fi prima lor casă”

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, este de părere că, în viitor, oamenii se vor naște și vor locui în colonii spațiale și vor veni pe Pământ doar în vizită, ca într-o vacanță. Din punctul său de vedere, aceste colonii spațiale sunt mai relevante decât colonizarea unei planete, cum ar fi Marte, care este principalul obiectiv al companiei SpaceX, a lui Elon Musk, potrivit Insider.

În timpul unui interviu susținut miercuri, la Forumul Ignatius 2021, Bezos a dezvoltat ideea sa pentru coloniile spațiale: habitate plutitoare care imită vremea și atracția gravitațională a Pământului. Cilindrii plutitori, care se învârt, ar putea găzdui până la un milion de oameni și ar avea „râuri, păduri și viață sălbatică”, spune el.

„De-a lungul secolelor, mulți oameni se vor naște în spațiu, va fi prima lor casă”, a spus Bezos. „Se vor naște în aceste colonii, vor trăi în aceste colonii. Apoi, vor vizita Pământul așa cum ați vizita, știți voi, Parcul Național Yellowstone”, a explicat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bezos a menționat pentru prima dată ideea construirii de colonii spațiale încă din timpul discursului său de absolvire a liceului și a declarat miercuri că el crede că aceste colonii spațiale sunt o opțiune mai bună decât încercarea de a reîncepe viața pe o altă planetă.

„Chiar daca ar fi să terraformezi Marte sau să faci ceva foarte dramatic de genul acesta – ceea ce ar putea fi foarte, foarte provocator, apropo – chiar dacă ai face asta, ar însemna, cel mult, o dublare a Pământului. Atunci treci de la 10 miliarde de oameni la 20 de miliarde de oameni”, susține miliardarul.

Modul în care se poate stabili viața în afara Pământului este un punct important de dispută între Bezos și fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk. Musk a declarat că principalul obiectiv al companiei sale de rachete este „colonizarea planetei Marte”, iar referirea lui Bezos la „terraformare” pare a fi o lovitură indirectă la adresa sa.

LA rândul său, Musk a scris pe Twitter în 2019 că nici planul lui Bezos nu ar funcționa, deoarece ar fi nevoie de „transportarea unor cantități uriașe de masă de pe planete/luni/asteroizi”. „Ar fi ca și cum ai încerca să construiești SUA în mijlocul Oceanului Atlantic”, a explicat Musk.

Politica