joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Un doctor veterinar deosebit a luat locul 1 cu un cal

Doctorul veterinar Sebastian Duță, un mehedințean deosebit, pasionat de creșterea animalelor de rasă, mai ales a cailor, aduce, cu modestia și discreția care-l caracterizează, fală Mehedințiului. Este vorba de locul 1 la un concurs ecvestru important, cu un cal pe nume Amurg din propria herghelie.

Concret, în perioada 5-6 noiembrie 2021 a avut loc concursul de anduranță ecvestră, cai și călăreți care au alergat în competiția organizată sub egida Federaţiei Ecvestre Române de Asociația Clubul Sportiv Zorabia. Zeci de iubitori de cai şi-au dat întâlnire la evenimentul la care pentru a trece cu brio competiţia, calul trebuie să fie bine antrenat, iar stăpânul său să ştie să-l conducă. Misiunea nu este deloc una ușoară căci sunt eforturi considerabile de ambele părţi. Însă nicio victorie nu se obţine cât ai bate din palme ci este nevoie de timp și mai ales pasiune, calități care nu au lipsit sportivului mehedințean Sebastian Duță care a reușit să obțină locul I la proba de anduranță pe distanța de 60 de kilometri cu calul Amurg.

Medic veterinar în Drobeta Turnu Severin, Sebastian Duță și părinții lui, de ani buni, au pus bazele unei ferme de creștere de păsări și animale de rasă în localitatea Mileni, comuna Devesel. Printre păsări și animale de o valoare și frumusețe rară, ei dețin aici și un număr de 20 de cai din rasa Shagya Arab. Sebastian Duță ne-a declarat că toți acești cai minunați sunt crescuți și născuți în această fermă de la Mileni. De precizat că și părinții lui Sebastian, Adrian și Monica Duță, ambii medici de familie, au aceleași pasiuni comune cu fiul lor: creșterea păsărilor și animalelor de rasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica