marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Delegația medicală de experți din Israel, în vizită la Centrul național de coordonare a activităților de vaccinare

O delegația medicală de experți din Israel a fost, miercuri, în vizită la Centrul național de coordonare a activităților de vaccinare (CNCAV).

Delegația a fost primită de către coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță. La întâlnire a participat și David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Membrii delegației au prezentat modul de desfășurare al campaniei de vaccinare din Israel, principalele dificultăți întâmpinate, dar și punctele forte pe care s-au bazat în atingerea obiectivelor stabile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit reprezentanților CNCAV, administrarea dozei de rapel (booster) a redus de cca 11 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2 și de cca 20 de ori riscul de forme severe de COVID-19, comparativ cu persoanele care primiseră doar schema primară de vaccinare, ceea ce, în opinia experților, a determinat ameliorarea substanțială a situației epidemiologice în Israel.

”Cea mai bună veste a fost că rata de reacții adverse a fost, în general, mai mică în comparație cu rata înregistrată după doza 2 sau doza 1”, spun medicii.

De asemenea, potrivit sursei citate, rata de apariție a miocarditei postvaccinale după booster, la tineri, a rămas extrem de rară, chiar mai scăzută comparativ cu rata raportată după doza 2. Și nu, nu este o subraportare deoarece monitorizarea miocarditei postvaccinale în Israel se face printr-un mecanism de identificare proactivă, săptămânală, în toate spitalele și nu se bazează pe datele colectate pasiv în urma raportării de la profesioniștii din sănătate sau de la pacienți/ aparținători.

Foto: CNCAV

Politica