joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ajutoarele de urgență din partea Guvernului ajung și la câteva familii din Oltenia

Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgență, în bani sau în natură, familiilor sau persoanelor care se află în situații de necesitate cauzate de calamități  naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii. Totodată, ajutoarele pot fi date și pentru alte situații deosebite  determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială. Ajutoarele de urgență se suportă din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune acordarea de ajutoare de urgență în sumă totală de 3.215.700 lei pentru sprijinirea unui număr total de 924 familii și persoane singure care se află în situații de necesitate. În Oltenia, banii ar urma să fie împărțiți astfel: În Dolj pot ajunge 77.000 de lei pentru un număr de 48 de beneficiari, în Gorj 13.000 de lei, pentru 4 beneficiari, la Mehedinți 32.000 de lei pentru 8 beneficiari, iar în Olt 74.000 de lei pentru un număr de 14 beneficiari. Cea mai mare sumă poate fi alocată către județul Vâlcea, acolo unde 147.400 de lei ar urma să ajute nu mai puțin de 55 de beneficiari.

113 familii și persoane singure din țară se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată. Familiile respective se confruntă cu probleme socio-materiale și de locuit, unele dintre acestea și cu stare gravă de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.
În Dolj sunt două astfel de familii, care ar putea să primească 10.000 de lei ajutor de urgență. În Olt, Guvernul ar putea aloca suma de 7.000 de lei pentru o singură familie, iar în Vâlcea 6.000 de lei pentru două familii.
58 familii și persoane singure din România se află în situații de necesitate cauzate de inundații produse în anul 2020. Printre acestea se numără și 6 din județul Vâlcea, pentru care Guvernul ar aloca suma de 14.000 de lei, ajutor de urgență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

749 familii și persoane singure din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială și necesită ajutoare de urgență în sumă totală de 2.375.700 lei.

Politica