vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Site-ul Altex, amendat cu 50.000 pentru reduceri înşelătoare, în contextul Black Friday

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au cerut suspendarea temporară a activității Altex.ro, după ce au accesat, marți, site-ul și au descoperit că magazinul vindea peste 1.000 de produse promovate ca fiind la reducere de Black Friday, fără să aplice reducerile din preţul de referinţă.

„Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei şi a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activităţii până la încetarea practicii comerciale incorecte”, a transmis Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, într-un comunicat.

Potrivit ANPC, marți, 9 noiembrie, comisarii au intrat pe site-ul www.altex.ro, unde au constatat că „operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)”. Autoritatea precizează că s-au găsit peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe această temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”, scrie ANPC, în comunicat.

În urma controlelor, ANPC mai transmite că va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înşelăciune constatate.

„ANPC îi sfătuieşte pe consumatori să manifeste atenţie sporită atunci când doresc să achiziţioneze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislaţia în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici şi îi asigură pe cetăţeni că supraveghează, la rândul său, permanent piaţa pentru a preîntâmpina sau sancţiona astfel de cazuri”, a mai informat ANPC.

Politica