miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 332,5 milioane de lei

Executivul a aprobat, miercuri, o Hotărâre de Guvern prin care se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii cu peste 332 de milioane de lei din fondul de rezervă.

Potrivit ministrului interimar al sănătăţii, Cseke Attila, banii vor fi folosiți pentru medicamente, vaccinuri, dar şi pentru funcţionarea centrelor de vaccinare şi achiziţionarea de vouchere pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19.

„În primul rând, 120 de milioane din această sumă vor fi alocate pentru continuarea achiziţiei de medicamente necesare în contextul pandemic şi anume este vorba despre 70.000 de noi flacoane de Remdesivir”, a precizat Cseke Attila.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vreau să fac specificarea că astăzi avem în stoc suficiente doze din acest medicament pentru următoarele săptămâni, dar dorim din timp să asigurăm continuitatea tratamentului în spitalele din România astfel încât, după publicarea în Monitorul Oficial imediat vom începe demersurile de achiziţie publică pentru acest medicament”, a declarat Cseke Attila.

De asemenea, 30 de milioane de lei din suma alocată ministerului vor fi folosiţi pentru finanţarea cheltuielilor necesare funcţionării centrelor de vaccinare, 30 de milioane de lei din banii alocaţi vor fi folosite pentru achiziţionarea tichetelor de masă oferite persoanelor care se vaccinează cu schemă completă anti-COVID, iar 152,5 milioane lei vor fi folosite pentru continuarea programelor naţionale de sănătate, scrie libertatea.ro

Din cei 152,5 milioane lei suma de 26 milioane lei va fi alocată achiziţionării unei tranşe de 700.000 de doze de vaccin antigripal, 20 de milioane lei pentru cumpărarea a 36 000 de doze de vaccin anti-HPV, iar 26,5 milioane lei vor fi folosite pentru achiziţia a 135 000 de doze de vaccin hexavalent pentru copiii sub un an. Alți 50 de milioane de lei vor fi folosiți pentru medicamente antiretrovirale şi antiifecţioase pentru tratarea patologiei HIV/SIDA şi pentru programul de TBC, iar 30 de milioane de lei pentru decontarea testelor RT PCR realizate în cele 193 de laboratoare finanţate de la bugetul ministerului. 

După jumătatea lunii noiembrie, vor fi trimise centralizările privind necesarul financiar pentru plata salariilor personalului care deserveşte centrele de vaccinare aferente lunii octombrie, a mai anunțat Cseke Attila.  

Politica