joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aparatură performantă la secția de Gastroenterologie din cadrul SJU Târgu-Jiu

Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu are capacitatea de a diagnostica și trata corespunzător toate afecțiunile sistemului digestiv și are în dotare aparatură performantă, precum videoendoscop, videocolonoscop, ecograf Doppler etc, dar și acces la computerul tomograful și RMN-ul unității medicale.

Secția funcționează în clădirea SJU Târgu-Jiu situată pe strada Progresului (Spital 700) și are 35 de paturi. Chiar și în această perioadă, în care pandemia de coronavirus a afectat sistemul medical, zeci de pacienți sunt internați pe Secția de Gastroenterologie. În prezent, 25 de gorjeni beneficiază de îngrijiri și tratament medical acolo.

Cele mai frecvente afecțiuni sunt hemoragiile digestive, anemii severe, ciroze hepatice, pancreatite acute, colici abdominale. De asemenea, avem multe enterocolite acute din cauza antibioticelor prescrise anti-Covid. Am avut și pacienți care au abuzat de antibiotice și nu le prescrisese niciun medic tratamentul, nu avem foarte mulți, dar avem. În general, pacienții noștri au peste 40 de ani, dar am avut și tineri de 23 de ani cu ciroză decompensată, sau de 30 de ani. Adresabilitatea la această secţie este mare, avem un grad destul de mare de ocupare a paturilor. Și în Ambulatoriul SJU adresabilitatea este mare, acolo avem între 20 și 24 de consultații zilnic. Pentru creșterea acurateței diagnosticului și evaluarea stadiului de boală, consultul gastroenterologic este completat cu explorari funcționale digestive, endoscopice și imagistice. Pe această secție, se lucrează foarte bine în echipă și doar în beneficiul pacientului, mereu a fost așa”, a spus medicul șef Vasile Mălăiuș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului digestiv, respectiv: afecțiuni gastrointestinale, hepatice, colecistice, pancreatice. În ultima perioadă, a crescut numărul urgențelor digestive, dar și numărul pacienților internați din cauza unor hemoragii digestive, anemii severe, ciroze hepatice decompensate, enterocolite acute cauzate de un abuz al antibioticelor.

Politica