joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Târgu Cărbuneşti a fost amendat de DSP fiindcă nu avea medicamente anti-COVID

Direcţia de Sănătate Publică a amendat spitalul din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, cu suma de 10.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată pentru că în urma unui control, nu s-au găsit anumite medicamente pe stoc folosite pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Tratamentul respectiv ar fi trebuit asigurate de Ministerul Sănătăţii, chiar prin DSP, notează adevarul.ro.

Antiviralele se terminaseră în acel moment. Acestea se repartizează de către Ministerul Sănătăţii, prin DSP. Facem chiar de două ori pe săptămână solicitare, dar vin în cantităţi mici şi se termină foarte repede. Fraxiparina care lipsea în acel moment din farmacie era pe secţie, în aparatele de urgenţă. Pacienţii nu au rămas fără tratament. A fost o problemă cu furnizorii. Nu o să contest (nr. amenda) pentru că există proceduri în spital în care sunt implicaţi farmacişti şi asistente şefe, pentru că sunt foarte stresaţi şi muncesc foarte mult. Nu are rost să li se aplice amenzi altor persoane, care şi aşa sunt stresate în această perioadă“, a spus Medicul Mădălina Roibu, directorul medical al Spitalului din Târgu Cărbuneşti, conform sursei citate.

Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, a precizat că rolul comisiei era de a constata situaţia existentă: „Noi, ca organ de control, constatăm doar că nu sunt aceste medicamente. Nu puteam să spunem că nu erau. Nu are legătură faptul că ne solicită, cu ce am constatat. Nu avem noi aceste medicamente, pentru a le pune la dispoziţie. Nu aveau mai multe materiale, nu doar aceste medicamente. Produsele de igienă nu existau pe stoc. Dacă s-a format această comisie de control nu se putea specifica în raport că existau, dacă ele nu erau”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica