joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Israelul va permite intrarea în țară a grupurilor de turiști străini fără obligația vaccinării anti-COVID cu doza 3

Turiștii străini vor putea călători în Israel chiar dacă au fost vaccinați anti-COVID cu schema completă în urmă cu mai mult de șase luni și nu au făcut între timp și doza booster.

Totuși, grupurile de turiști care vor să viziteze Israelul vor trebui să îndeplinească mai multe condiții. Grupul trebuie să fie format din 5 până la 40 de persoane, care să fie imunizate cu unul dintre vaccinurile anti-COVID aprobate de Organizația Mondială a Sănătății și să aibă o permisiune din partea Ministerului israelian al Turismului. Totodată, în timpul călătoriei, grupul trebuie să formeze o ”capsulă” închisă, să respecte reguli suplimentare de restricție în zonele cu risc mare de infectare, iar membrii grupului să fie testați PCR sau cu un test antigen în prima săptămână a vizitei, , relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Și turiștii individuali pot intra în Israel, însă ei trebuie să fie vaccinați și cu doza a treia de ser anti-COVID-19 sau să își încheie călătoria înainte de împlinirea a 180 de zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Granițele Israelului au fost închise de la începutul pandemiei, accesul străinilor pe teritoriul țării fiind permis doar în cazuri speciale. Noile decizii ale autorităților din Israel fac parte din strategia de conviețuire cu virusul, menținând în același timp o serie de măsuri de protecție, după cum a precizat ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz.

Israelul a fost prima țară care a început să administreze pe scară largă a treia doză de vaccin anti-COVID. Până la finalul săptămânii trecute, aproape 4 milioane de israelieni, adică peste 42% din populația totală, au primit a treia doză de vaccin. De asemenea, circa 67% din populația totală este vaccinată cu cel puțin o doză.

Politica