sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înotătorii români, întâmpinați de ministru sportului la întoarcerea de la Campionatul European

Delegația României prezentă la Campionatul European de înot în bazin scurt de la Kazan (2-7 noiembrie 2021) s-a întors luni în țară, fiind întâmpinată la Aeroportul Henri Coandă de Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului, alături de reprezentanți ai Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și ai cluburilor unde sunt legitimați sportivii.
Cu trei medalii – una de aur (David Popovici la 200 m liber), una de argint (Robert Glință la 100 m spate) și una de bronz (Robert Glință la 50 m spate), pentru România, ediția de la Kazan a fost cea mai prolifică din istoria de 25 de ani a întrecerilor continentale în bazin scurt.
„Iată că acești sportivi, în ciuda condițiilor grele, cauzate de pandemie, și-au atins obiectivul și la Jocurile Olimpice, și la aceste Campionate Europene. După toți acești ani în care, din păcate, sportul românesc a fost în derivă, ei au reușit să demonstreze că merită tot sprijinul nostru. Acest sprijin va veni prin Strategia Națională pentru Sport, care înseamnă asumarea de către Guvern a sportului românesc ca prioritate. Voi fi mereu alături de acești sportivi, de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, și vreau să le mulțumesc tuturor – sportivi, antrenori, staff tehnic, doamnei Potec și cluburilor – pentru eforturile făcute!” – Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.
„La Tokyo am învățat să-mi stăpânesc emoțiile. Mă bucur că am ieșit campion european în bazin scurt, însă au lipsit mulți dintre adversarii mei. Obiectivul meu este să devin cel mai bun!” – David Popovici.
„Sunt mândru de David, o adevărată performanță. Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat! Performanțele noastre au fost extraordinar de bune. Ne bucurăm că reușim să îndreptăm înotul românesc spre cote cât mai înalte. Performanța mea este una deosebită, m-am întrecut pe mine însumi. A fost și o experiență amuzantă pentru mine, știam că nu am nimic de pierdut și am arătat potențialul pe care îl am” – Robert Glință.
Componența completă a delegației României prezentă în Rusia a fost următoarea:
Sportivi: Robert Glință, David Popovici, Vlad Stancu, Alexandra Dobrin;
Antrenor: Adrian Rădulescu;
Kinetoterapeut: Valentin Grigoraș;
Arbitri: Dan Ardelean și Marius Mihai Grigore;
Conducător delegație: Vasile Silviu Anastase.

sursa: Ministerul Tineretului și Sportului

Politica