vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALRO Slatina redirecționează oxigen către secțiile de terapie intensivă

De la sfârșitul lunii noiembrie, ALRO Slatina redirecționează o cotă lunară de oxigen către secțiile de terapie intensivă care au fost afectate de pandemia de Covid 19. Conform gazetaoltului.ro ALRO utilizează aproximativ 240.000 de metri cubi de oxigen tehnic pe lună în cadrul proceselor sale tehnologice, respectiv pentru a opera arzătoarele cuptoarelor utilizate pentru topirea aluminiului reciclat.

Directorul general, Gheorghe Dobra a spus că au fost găsite soluții alternative de topire a aluminiului reciclat, iar oxigenul să ajungă în Secțiile de Terapie Intensivă, unde pacienții cu forme grave COVID au mare nevoie de el.

„Având în vedere criza de oxigen din sistemul sanitar românesc generată de cel de-al patrulea val de COVID-19, am decis să ne redirecționăm cota lunară de oxigen contractată de la furnizorul nostru în beneficiul comunității. Am găsit soluții alternative de topire a aluminiului reciclat, astfel încât aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen să poată fi puși la dispoziție sistemului de sănătate pentru Secțiile de Terapie Intensivă. Suntem încrezători că, ajutând personalul medical în eforturile sale de a depăși aceste vremuri fără precedent, sprijinim o revenire sigură și, sperăm cât mai rapidă a comunității noastre la normalitate”, a declarat Directorul general ALRO, Gheorghe Dobra.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform sursei citate, ALRO a donat în ultimele două luni o sumă suplimentară de 1,3 milioane RON pentru a sprijini sistemul de sănătate în lupta împotriva celui de-al patrulea val COVID-19. Astfel, Alro a donat Spitalului Slatina 300.000 lei și 200.000 de lei Spitalului Municipal Caracal, sume importante de bani ajungând și la Spitalul Tulcea, la Fundația Spitalului Universitar de Urgență București și la Fundația Prof. Dr. „Matei Balș”.

Politica