joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Active CET Govora, cumpărate de Chimcomplex cu 8 milioane de euro


Chimcomplex a anunțat marți că a adjudecat un pachet de active la licitația organizată de CET Govora S.A. Conform reprezentanților Chimcomplex, pachetul în valoare de 8.222.948 euro este compus din stația electrică de conexiuni de 110 kV, echipamente și instalații pentru producere de apă demineralizatăși dedurizată, racordul de gaze naturale din rețea, depozitul de cărbune precum și clădiri și teren.
„Pentru o dezvoltare sustenabilă, Chimcomplex are nevoie de un echilibru între eficiența operațională și eficiența energetică, în contextul actual, în care asistăm la schimbări majore pe piața de energie. Dorința de a ajunge la acest echilibru a fost unul dintre argumentele de bază care au dus la realizarea acestei achiziții. Este o investiție strategică, cu un potențial bun atât pentru companie cât și pentru comunitatea locală din Rm. Vâlcea”, a declarat Victor Avram, Director de Operațiuni Chimcomplex.
Pe termen scurt și mediu, din punct de vedere operațional, eforturile de management vor fi concentrate pe modernizarea actualelor instalații precum și pe construirea unor capacități noi de cogenerare de înaltă eficiență, bazate pe gaze naturale. “Capacitățile avute în vederetrebuie să acopere consumul de energie electricăși termică de pe platforma industialăși sperăm, în colaborare cu autoritățile locale și necesarul de energie termicăpentru oraș. Aceaste investiții vor rezolva mai multe aspecte importante: vor asigura securitatea energetică, vor face posibil săne dezvoltăm durabil și ne va permite să rămânem competitivi pe piață, totodată reducând amprenta de carbon a regiunii.”, a adăugat Victor Avram.
Investițiile prioritare ale companiei în domeniul energetic se vor axa în următorii ani pe îmbunătățirea performanțelor. În acest sens, compania intenționează să implementeze soluții complexe care includ turbine de gaz de înaltă eficiență, parcuri fotovoltaice și producția de energie prin intermediul hidrogenului, cerința în directivele europene de reducere a impactului emisiilor de dioxid de carbon.
“Din dorința de a ne implica activ în rezolvarea problemelor comunității locale, am identificat și o soluție modernă, bazată pe motoare termice, care poate să fie opțiunea fiabilă și rezonabilă în termeni de cost, de care are nevoie orașul pentru termie. Este însă un proiect laborios, care se poate realiza doar în parteneriat cu autoritățile locale.”, a mai adăugat Victor Avram.
Viceprimarul Râmnicu Vâlcea, Virgil Pârvulescu, spune că aceste active ar fi trebuit cumpărate de Primăria Râmnicu Valcea pentru a putea oferi populației servicii la prețuri mici.
“Personal, cred că aceste active ar fi trebuit să fie cumpărate de Primăria Rm Valcea pentru a putea oferi populației servicii la prețuri mici! Sper ca noul proprietar, prin achiziția activelor de mai sus și a investițiilor ce le va efectua în viitor, va putea să asigure orașului nostru si implicit cetățenilor, apă caldă și căldură la prețuri ce nu vor contribui la scumpirea traiului zilnic! Sperăm că managementul performant să își facă simțită prezența și în cadrul furnizării căldurii și apei calde in oraș”, a declarat Viceprimarul Râmnicu Vâlcea, Virgil Pârvulescu.

Politica