joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accident de muncă la o carieră de cărbune din Gorj. Un bărbat și-a pierdut viața

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, angajat în domeniul mineritului, a murit strivit de utilajul pe care îl conducea. Lucrătorul, în timp ce se deplasa cu utilajul din dotare, a derapat și s-a răsturnat, fiind prins în cabină sub utilaj. Conform adevarul.ro, incidentul a avut loc în cariera minieră Roşia, de lângă Rovinari.

Pentru a stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea evenimentului, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare, la fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis dosar de cercetare a evenimentului mortal produs în data de 09.11.2021, orele 10:15, după ce un bărbat, în vârstă de 50 de ani, deservent utilaj, la un angajator din domeniul mineritului, și-a pierdut viața la locul de muncă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma incidentului, Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

La data de 9 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un reprezentant al unităţii miniere Roşia, cu privire la faptul că o volă s-a răsturnat pe raza unităţii miniere. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un bărbat de 50 de ani, din comuna Drăguţeşti,  în timp ce se afla la serviciu, angajat în calitate de deservent volă, ar fi condus un utilaj de tip volă, pe raza unităţii miniere, moment în care utilajul s-a răsturnat într-un şanţ,  rezultând decesul bărbatului.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Cadavrul bărbatului a fost transportat la SML Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Gorj.  

Politica