miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sfârșit de săptămână plin de medalii pentru sportivii români

David Popovici a câștigat prima medalie la seniori, aur la Campionatele Europene de înot în bazin scrut de la Kazan, Rusia.
Este prima medalie de aur din istoria participărilor românești la CE în bazin de 25 m, după 4 medalii de argint și 8 bronz.
David a terminat primul la 200 m liber cu 1:42.12 și a devenit campion european pe distanța sa preferată. Sportivul legitimat la CS Dinamo și antrenat de Adrian Rădulescu, a avut un final excelent de cursă și a sosit cu 8 sutimi de secundă înaintea olandezului Kroon. Pe trei a terminat alt olandez, Pijnenburg.
Robert Glință a reușit încă o performanță și a cucerit medalia de argint la 100 m spate
Este a doua medalie pentru sportivul român, după bronzul de la 50 m spate. Înotătorul nostru a încheiat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 49.31 secunde – nou record național!
El a fost depășit doar de către rusul Kliment Kolesnikov (49.13 s). Pe locul al treilea s-a clasat grecul Apostolos Christou (49.87 s).

Aur pentru România la  la Campionatul European de Judo U23 2021 de la Budapesta!

Borş Laris


Judoka Borş Laris, originar din Focşani, descoperit de Stănica Grosu şi pregătit de Iulian Surlă, și-a adjudecat titlul de campion european de tineret în cadrul categoriei -66 kg.
Sportivul nostru, legitimat la CS Dinamo Bucureşti şi care în prezent se pregăteşte cu Lotul Naţional de la Oradea, sub îndrumarea lui Emil Morar, a reuşit o performanţă extraordinară pentru judoul românesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aur și bronz mondial pentru România la lupte feminine, la Campionatul Mondial de Seniori U23 de la Belgrad

Ana Andreea Beatrice


Ana Andreea Beatrice a devenit Campioană Mondială U23 și a scris o pagină din istoria luptelor românești, aducând primul titlu mondial al luptelor feminine!
Ștefania Priceputu (50 kg) a fost cea care a deschis drumul către podium la Campionatul Mondial de Seniori U23, cucerind medalia de bronz, după ce a învins-o pe adversara sa din Tunisia cu scorul de 2-1.

Ștefania Priceputu


Ambele luptătoare, legitimate la CSA Steaua București, au reușit performanțe care merită aplauzele și felicitările noastre!

Aur și argint, la tir sportiv, pentru Laura Ilie
Laura a făcut echipă cu Sheng Lihao, din China, reușind să domine finala și să câștige cu 16-2 împotriva echipei danezo-maghiare formate din Rikke Maeng IBSEN și Istvan Penni.
Laura Ilie a terminat a doua în finala de la pușcă aer comprimat de la „Cupa Președintelui”, la Wroclaw, Polonia.
Laura a adunat 26 de puncte și i-a lipsit foarte puțin să o învingă pe sportiva din Franța, Oceanne Muller. Bronzul a fost câștigat de către americanca Mary Tucker.
La această competiţie de top au fost invitaţi primii 12 trăgători ai lumii la fiecare armă.

sursa: Ministerul Tineretului și Sportului

Politica