joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Patru cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, depistaţi la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat – I.T.P.F. Giurgiu au depistat patru cetăţeni străini, de origine siriană, ascunşi în zona de vegetaţie din proximitatea punctului de trecere a frontierei. Persoanele în cauză au fost preluate de către poliţiştii de frontieră bulgari în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

”În seara de 07.11.2021, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră planificaţi să execute supravegherea şi controlul frontierei la nivelul P.T.F. Calafat au observat, pe sensul de intrare în ţară, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, patru persoane care au escaladat gardul perimetral al punctului de trecere a frontierei”, se arată în comunicatul poliției.

Potrivit sursei, la aproximativ 600 de metri faţă de gardul perimetral, în zona de vegetaţie, au fost depistaţi patru bărbaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanele în cauză au declarat poliţiştilor că sunt cetăţeni sirieni, au vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani, şi că în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, s-au ascuns în semiremorca unui autocamion, călătorind în acest mod până în apropierea tonetelor de control. Ulterior au coborât şi s-au deplasat pe jos, escaladând gardul P.T.F. Calafat. Cei patru au mai precizat că au beneficiat de sprijinul şoferului mijlocului de transport, căruia i-au plătit fiecare câte 3.000 de euro.

De asemenea, în cadrul cercetărilor a fost identificat autocamionul cu care străinii au călătorit ilegal, acesta fiind condus de către un cetăţean turc, în vârstă de 44 de ani.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru sirieni, iar conform protocolului româno-bulgar, aceştia, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Foto: Poliția de Frontieră

Politica