vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii vâlceni cer un control psihiatric pentru Ministrul Învățământului


Asociația Elevilor Vâlceni (AVE), împreună cu alte asociații din mai multe orașe din țară cer realizarea unui control psihiatric pentru Sorin Câmpeanu, Ministrul Învățământului. Motivul menționat de elevi ar fi deciziile luate în ultimul timp de minister, care după spusele lor, reprezintă un pericol social pentru elevi și părinți. Prezența fizică la cursuri, motivată de minister prin cele peste 60 de procente de vaccinați în rândul personalului ar fi greșită, confirm AVE, care menționează că cele 60 de procente sunt deficitare, atâta timp cât reprezintă o mică parte din totalul celor care intră în instituțiile de învățământ, majoritatea fiind elevi.
„Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI), în urma declarațiilor cu privire la deschiderea școlilor, consideră că Sorin Cîmpeanu este inapt psihic să își exercite atribuțiile și solicită realizarea de urgență a unui control psihiatric, deoarece deciziile acestuia reprezintă un pericol social pentru elevi, părinți și cadre didactice!

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că școlile își vor desfășura activitatea în format fizic, în contextul în care peste 60% din personalul unității de învățământ este vaccinat. Considerăm această măsură ca fiind deficitară, având în vedere faptul că personalul reprezintă un procent foarte mic din numărul de persoane care intră în instituțiile de învățământ, majoritatea lor fiind elevii. Mai mult, pentru a ajunge la cursuri, elevii interacționează și cu mediul exterior, prin mijloacele de transport în comun, spre exemplu. Astfel, deschiderea școlilor nu poate fi complet decuplată de incidența localității.

Conform logicii ministrului, o școală care se află într-o localitate care are o incidență mică, dar care nu are 60% din personal vaccinat, reprezintă un pericol de infectare mai mare decât o școală aflată într-o localitate cu incidența peste 10 la mie, dar care are majoritatea personalului vaccinat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, singurul motiv pentru care Sorin Cîmpeanu vrea să deschidă școlile este pentru că, dacă nu ar face-o, ar afirma că decizia de a da vacanță a fost o decizie idioată și inutilă, așa că preferă ca elevii să plătească greșelile lui cu viața, decât să fie el cel responsabil.

Mai mult, ministrul educației are tupeul să afirme faptul că pragul de 60% a fost solicitat inclusiv de reprezentanții profesorilor și ai elevilor, doar ca după să atace în mod eronat reprezentanții elevilor. Astfel, în aceeași zi, Sorin Cîmpeanu  a afirmat că “Poate e bine ca nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie.”, condiție imposibil de îndeplinit în calitate de elev. Din punctul nostru de vedere, Sorin Cîmpeanu critică atât de profund școala online pentru că inclusiv dumnealui a ajuns, chit că nu este elev, să simtă efectele acesteia, devenind analfabet funcțional. Orice individ ce are competențe de bază de înțelegere a unui text poate vedea contradicția dintre afirmațiile sale, acesta susținând pretinsele opinii ale elevilor doar atunci când sunt în concordanță cu opiniile lui”, au declarat reprezentanții AVE.

Politica