joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Copile de 9 şi 12 ani, vândute de bunică pe doi galbeni din aur

Două fete de 9 și 12 ani au fost vândute de bunica lor pe doi galbeni din aur. Adică aproximativ o mie de euro de fiecare copilă. 

Cele două minore erau crescute de bunică întrucât nu au tată, iar mama lor are probleme psihice. La începutul acestei săptămâni însă, vecinii au anunțat Protecția Copilului după ce ar fi aflat că femeia și-ar fi vândut nepoatele.

”Este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben. Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese”, a declarat Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un galben este de fapt un ban de aur și valorează aproximativ o mie de euro. Pentru această sumă, fetele au fost luate de acasă și căsătorite cu forța.

Psihologul Lorena Popescu spune că fetele erau  debusolate: ”Au fost introduse într-un program de consiliere. În prezent sunt, putem spune, aproape echilibrate emoțional și se lucrează la depășirea problemelor cu care se confruntă.”

”Cele două minore au fost prezentate serviciului de medicină legală Mehedinți, efectuându-se cercetări în vederea examinării pentru stabilirea situației de fapt. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală”, a declarat Gabriela Ciocioană, purtător de cuvant IJP Mehedinți, potrivit digi24.ro

Politica