vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Ce școli vor desfășura cursurile fizic începând de luni

Comitetul Național pentru Situații de urgență a adoptat, vineri, hotărârea care stabilește condițiile în care se deschid școlile luni, 8 noiembrie. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat anterior că, în mod sigur, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic, celelalte online.

Astfel, Inspectoratul Județean Școlar a publicat lista cu procentul de vaccinare din fiecare instituție de învățământ din Dolj. Astăzi, 5 noiembrie, s-a decis ca desfășurarea cursurilor să fie în regim online în cazul unităților de învățământ unde un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat. La nivelul județului 192 de școli au rata mai mare de 60%, iar 26 de unități au rata mai mică de 60%. Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” va începe față în față , deși rata de vaccinare este mai mică de 60%

Este o situație în dinamică, a afirmat ministrul. „În ședințele de azi se va actualiza această rată de vaccinare, în unele situații a crescut. Situația va fi actualizată săptămânal, vineri va fi ziua de referință din perspectiva ratei de vaccinare la fiecare unitate de învățământ. Când se va depăși rata de vaccinare de 60%, se va intra la ore cu prezență fizică„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Excepția de la regula anunțată de Sorin Cîmpeanu este că, acolo unde sunt profesori în carantină sau infectați sau unde sunt probleme de infrastructură, școala poate face cerere pentru ore online chiar dacă are rata de vaccinare peste 60%.

Toate aceste măsuri au fost incluse într-un ordin semnat de miniștrii Educației și al Sănătății, după ce au fost discutate vineri de CNSU. Ordinul a fost semnat și trimis la Monitorul Oficial, astfel încât fiecare grădiniță și școală să ia decizia cum reia orele.

Datele cu rata de vaccinare a școlilor centralizate și publicate de ISJ Dolj AICI.

Politica