joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis: Va fi introdusă o nouă condiție pentru prezența fizică în școli, gradul de vaccinare al personalului

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că vacanța elevilor nu va mai fi prelungită după 8 noiembrie, urmând ca elevii să se întoarcă în bănci în școlile în care situația sanitară o permite. Șeful statutului a precizat că va fi introdusă o nouă condiție pentru prezența fizică în școli: gradul de vaccinare al personalului.

”La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită. Unde situația epidemiologică o permite, elevii se vor întoarce fizic la școală, însă va fi introdusă o nouă condiție: gradul de vaccinare al personalului școlii”, a declarat președintele.

De asemenea, acesta a anunțat că nu va chema la Cotroceni partidele parlamentare la consultări până când nu va exista o majoritate parlamentară care să susțină un guvern.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis: 

  • Am două teme pe care doresc să le ating. Prima tema: procedurile de instalare a unui nou guvern. Ultima propunere, din păcate, nu a întrânit un număr suficient de posibile voturi în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile. Și acest lucru este foarte bun.
  • Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept astfel de abordări.
  • În concluzie voi aștepta cu consultările formale până când în discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern.
  • Abia atunci când majoritatea va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.


Politica