vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doar spectatorii vaccinaţi sau trecuţi prin boală vor asista la Concertul de Anul Nou de la Viena

Cei care vor să participe la tradiţionalul Concert de Anul Nou, susţinut pe 1 ianuarie 2022, trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19 sau trecuți prin boală.

Musikverein Hall din Viena va putea găzdui din nou, la 1 ianuarie anul viitor, 1.500 de norocoşi care se vor putea bucura live de valsurile şi polcile secolului al XIX-lea, a informat Orchestra Filarmonică din Viena.

Concertul din 2021 s-a desfăşurat fără public ca urmare a restricţiilor impuse în Austria pentru combaterea pandemiei,

Policlinica Buna Vestire Craiova

Claudia Kapsamer, purtătoarea de cuvânt a Filarmonicii, a declarat că este dificil de estimat cum va evolua situaţia epidemiologică, însă totuşi se preconizează ca spectacolul de Anul Noul să aibă loc în prezenţa publicului.

Accesul în sală va fi însă restrâns doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă sau care au trecut prin boală, o măsură pe care autorităţile austriece o vor aplica de săptămâna viitoare şi altor stabilimente, precum cluburile de noapte, ca urmare a creşterii numărului de contagieri cu noul coronavirus.

Filarmonica a anunţat deja programul cu care, sub bagheta dirijorului argentiniano-israelian Daniel Barenboim, va marca intrarea în anul 2022, scrie Agerpres.

Cinsprezece piese fac parte din programul oficial, dintre care şase nu au mai fost niciodată interpretate în cadrul concertului de Anul Nou, pe lângă valsul Dunărea Albastră sau Marşul lui Radetzky, cu care se încheie în mod tradiţional spectacolul.

În afară lucărilor clasicilor Johann, Josef şi Edward Strauss, la concertul din 1 ianuarie vor fi reprezentate şi creaţii ale compozitorilor Carl Michael Ziehrer şi Joseph Hellmesberger.

Daniel Barenboim, care colaborează cu Filarmonica din Viena de peste cinci decenii, a mai dirijat Concertele de Anul Nou din 2009 şi 2014.

Politica