miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reacția FCU Craiova, după ce Mititelu jr. a fost suspendat un an de pe stadioane!

Ce spune patronul clubului recent promovat în Liga 1 după decizia Jandarmeriei

Familia Mititelu s-a zbătut să revină pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie. Dar timp de un an, niciunul dintre finanțatorii clubului nu vor mai putea vedea pe viu meciurile echipei pe care o conduc. Asta după ce Jandarmeria i-a interzis accesul băiatului lui Adrian Mititelu pe orice stadion după incidentele de la meciul cu Rapid, când o sticlă de plastic a fost aruncată din sectorul oaspeților.
Președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, a anunțat că clubul va contesta decizia Jandarmeriei, precizând că se impune o pedeapsă și pentru Cristi Săpunaru, implicat în incident.
„E o decizie ciudată, pentru că depistarea persoanei nu este clară. Sunt zece persoane oficiale care am solicitat accesul la meci, dacă acea persoană identificată nu ar face parte din acea listă, atunci ar fi o problemă de organizare. În jurul nostru au fost mai multe persoane decât cele permise de regulament. Dacă se vor lua măsuri din partea Jandarmeriei, să se țină cont și de injuriile din partea unui jucător de la Rapid către conducătorul nostru. Nu trebuie să spună nimeni că trebuie eliminat. Scrie negru pe alb în regulament că trebuia să primească roșu. Precis se va face o contestație la Jandarmerie, să vedem ce spune și Federația. E o problemă de interpretare a regulamentului. Atâta timp cât nu ai identificat persoana respectivă, nu poți lua măsuri asupra unui club. Ceea ce este cert este că un jucător de la echipa gazdă a înjurat un oficial. Nu știu ce a scris observatorul în acte”, a spus Marcel Pușcaș, la Pro X.
Adrian Mititelu jr. a comentat incidentul, lăsând să se înțeleagă că nu el a iscat conflictul: „Este incredibil așa ceva! Sunt șocat! E imposibil! Asta este România! Cine a mai auzit să interzici patronul unui club timp de un an pe stadioane… Ce probe au? Pe ce m-au interzis? Pe vorbele unuia de la Rapid care le-a zis probabil că am aruncat eu sticla? La Mioveni nici nu sunt camere. Să îmi arate și mie ce probe au! Cereți și voi proba video, dacă au așa ceva. Era minutul 80 și ceva, mă uitam la meci și când a fost conflictul am încercat să îl aplanez. Mi-au cerut cei de la jandarmi buletinul să dea o amendă clubului, așa au zis, și pentru că mai era puțin din meci le-am dat actul de identitate. Acum, mă trezesc că sunt eu interzis! Așa ceva… Ce contestație să fac? Astea sunt executorii și durează mai mult până se judecă… Sunt șocat, nu știu ce să mai zic”.
Iată decizia Jandarmeriei:
„Cu privire la incidentele care au avut loc la meciul de fotbal dintre echipele FC Rapid București și FC U Craiova 1948, facem precizarea că a fost aplicată o sancțiune contravențională și s-a stabilit măsura complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de un an.
Sancțiunea contravențională a fost aplicată unui oficial al clubului FC U Craiova 1948, conform art. 20, lit. i, din Legea nr. 4 /2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive.
În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare.
Reamintim că, persoanelor care săvârșesc astfel de fapte li se poate aplica, pe lângă amendă și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive de genul celor la care aceștia au săvârșit fapte antisociale, potrivit Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive”.

Politica