joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olanda introduce noi restricţii. Cazurile noi de COVID au crescut cu 39% într-o săptămână

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunţat marţi o serie de măsuri pentru a ţine sub control numărul de contaminări cu COVID-19, printre care revenirea obligativităţii măştii de protecţie în spaţiile publice închise precum magazinele.

De asemenea, guvernul a reintrodus regula distanţării fizice de un metru şi jumătate, iar obligativitatea prezentării permisului sanitar va fi extinsă la locuri precum muzeele şi terasele restaurantelor, a declarat Rutte în cursul unei conferinţe de presă de la Haga.

Rutte şi-a sfătuit concetăţenii să privilegieze telemunca şi să evite folosirea transportului în comun la orele de vârf.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ţările de Jos au înregistrat în medie 7.711 noi cazuri pe zi săptămâna trecută, o cifră în creştere cu 39% în raport cu săptămâna precedentă, au anunţat marţi autorităţile sanitare, scrie Agerpres, conform AFP.

„Nu va surprinde pe nimeni că avem un mesaj dificil în această seară. Numărul contaminărilor şi al internărilor în spital creşte rapid”, a declarat Mark Rutte, precizând că noile restricţii vor intra în vigoare sâmbătă.

Majoritatea restricţiilor legate de coronavirus în Ţările de Jos au fost ridicate în 25 septembrie, când certificatul COVID-19 a devenit o condiţie pentru accesul la evenimente culturale, baruri, restaurante şi cluburi.

Săptămâna trecută, autorităţile olandeze au menţionat că majoritatea pacienţilor COVID-19 aflaţi în spitale nu sunt vaccinaţi. Potrivit datelor guvernamentale, aproximativ 84% din populaţia adultă olandeză este vaccinată cu schema completă contra coronavirusului.

Politica