sâmbătă, martie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alți șase pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă, sunt transferați miercuri în Germania

Alţi şase pacienţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă, sunt transferaţi miercuri la spitale din Germania.

„Astăzi, cei şase pacienţi vor fi duşi la Munchen şi la Nurenberg. Aeronava va avea două aterizări. Pacienţii vin de la spitalele Universitar, de la Bagdasar, de la Elias şi de la Matei Balş. Este şi o persoană tânără”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, mulţi dintre dintre cei infectaţi cu COVID ajung tardiv la spital şi de aceea persoanele bolnave trebuie să ia legătura cu medicii de familie, cum află că sunt pozitivi, pentru a se stabili tratamentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Să nu creadă oamenii că această scădere (a numărului de cazuri noi – n.r.) înseamnă din nou că putem să stăm liniştiţi, să nu ne mai vaccinăm, să nu mai luăm măsurile de protecţie – este o scădere a numărului cazurilor care se întâmplă acum, dar rămâne foarte mare”, a arătat Arafat.

Întrebat despre faptul că unii pacienţi cu SARS-CoV-2 transferaţi în străinătate au decedat, şeful DSU a spus că era de aşteptat.

„Ştiam că noi ducem pacienţi critici, la care deznodământul poate şi aici ar fi fost la fel, dar noi am încercat să mai dăm o şansă şi să mai luăm cât de cât presiunea de pe medicii care lucrează în România”, a precizat şeful DSU, potrivit g4media.ro

Politica