miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat

Președintele PNL, Florin Cîțu, împreună cu Nicolae Ciucă, au anunțat că Biroul Executiv a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

„Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a spus că „realitatea matematică” a susținerii din Parlament a dus la această decizie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderii PNL vor decide marți la BPN numele premierului desemnat. Partidul ar putea merge cu o nouă propunere la Cotroceni, în partid fiind împins si numele lui Lucian Bode. În același timp, și Florin Cîțu își dorește să fie propus, scrie digi24.ro

Întrebat de ce nu a cerut săptămâna trecută flexibilizarea mandatului, astfel încât să nu fie nevoit să-și depună acum mandatul, Nicolae Ciucă a răspuns: „Pentru că flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat. Ca atare, în această seară s-a luat decizia să-mi depun mandatul și să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier”.

Politica