joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul complet de recuperare post-Covid de la Runcu a fost dotat cu aparatură medicală în valoare de 163.850 euro

Centrul complet de recuperare post-Covid de la Runcu a fost dotat cu 62 de aparate și dispozitive medicale în cadrul proiectului derulat de Fundația Mereu Aproape alături de partenerul Sika România. Toate echipamentele medicale performante sunt utilizate la capacitate maximă pentru pacienții care sunt tratați în secția de Recuperare a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, județul Gorj.

„În primele șase luni de funcționare a Centrului, peste 500 de pacienți au beneficiat de programul complex de recuperare și au fost externați cu o stare bună de sănătate”, anunță Fundația Mereu Aproape.

Aparatura medicală are o valoare de 163.850 euro și include aparate de recuperare medicală și kinetoterapie, dispozitive pentru antrenarea şi tonifierea musculaturii respiratorii, echipamente pentru redobândirea forţei musculare la nivelul membrelor superioare şi inferioare, echipamente pentru creșterea capacității pulmonare, vestă specială pentru mobilizarea secreţiilor bronşice, covor rulant şi cicloergometru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Simţeam că este nevoie de un astfel de centru de recuperare post-COVID la stat, acolo unde să aibă acces oricine, şi am realizat acest vis al nostru. Alături de partenerul nostru, de autorităţi, de medici și de pacienți, mergem mai departe. Programul dezvoltat capătă dimensiuni și mai ample pentru că vom extinde succesul înregistrat deja cu terapiile post-Covid și altor afecțiuni respiratorii. Chiar dacă a pornit de la necesitatea recuperării impuse de pandemie, investiția în acest proiect va fi folosită pentru toți pacienții cu afecțiuni respiratorii și pulmonare care ajung la Spitalul de la Runcu”, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Pe parcursul celor 10 zile de internare, fiecare pacient urmează programe de kinetoterapie respiratorie și antrenament progresiv la efort zilnic, câte cinci zile pe săptămână, atât în sala de kinetoterapie, cât și în salon sau în aer liber, în funcție de toleranța individuală la efort. Curele de haloterapie se desfășoară zilnic. 90% dintre pacienții tratați până acum au urmat aceste ședințe, excepție făcând cei imobilizați la pat sau cei cu afecțiuni ce contraindicau salinoterapia. În plus, aproape 300 dintre ei au beneficiat de fizioterapie cu un numar mediu de trei proceduri în fiecare zi, pe toată durata internării. Toți pacienții sunt evaluați și consiliați psihologic, atât în ședințe individuale cât și în grup.

Politica