vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pachetul de legi pentru aplicarea programului “România Educată”, amânat până în 2023

Autoritățile liberale extind până în 2023 orizontul de așteptare pentru noua legislație care să pună în aplicare programul “România Educată”, legislație amânată deja până în 2022. Programul de guvernare al Guvernului Ciucă, depus sâmbătă în Parlament, prevede ca termen de implementare pentru “Eliberarea și adoptarea pachetului legislativ pentru implementarea proiectului ‘România Educată’ trimestrul 3 din 2023.

Același program de guvernare prevede separat o serie de măsuri care fuseseră asociate cu România Educată, precum investiții prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență privind învățământul timpuriu și preșcolar, învățământul profesional sau măsuri pentru combaterea abandonului școlar, scrie g4media.ro

Dacă va fi adoptat în 2023, programul “România Educată” va deveni realitate cu un an înainte să expire cel de-al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis, care a declarat acest program “proiect național” încă din primul său mandat, care a început în 2014. Lucrul la acest program a început în 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În memorandumul adoptat în vară de guvernul Cîțu, pentru implementarea raportului prezidențial România Educată, termenul pentru elaborarea pachetului legislativ era de 1 octombrie 2021. Premierul Cîțu a insistat, o vreme, pe respectarea acestui termen: pe 26 august, el atenționa că “avem niște termene pe care le-am asumat”, atunci când ministrul Cîmpeanu își exprima “îngrijorarea” că n-ar putea fi adoptat acel pachet legislativ. În septembrie, ministrul anunța o amânare până în 2022, după o nouă serie de consultări.

Politica