marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medici și asistenți din Republica Moldova vin în România pentru a ajuta pacienții COVID

27 de medici și asistenți din Republica Moldova ajung, luni, în România pentru a ajuta la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Este vorba de 20 de medici şi asistente medicale, precum şi 7 paramedici care vor merge la spitalul modular din Leţcani, judeţul Iaşi, unde vor rămâne până pe 14 noiembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Chişinău, relatează Agerpres. Aceștia vor înlocui echipa de 22 de medici şi 10 paramedici care s-a alăturat anterior lucrătorilor medicali din România timp de câteva săptămâni. 

„Spitalele din România sunt copleşite de numărul de pacienţi de COVID-19. În această situaţie extrem de gravă, guvernul Republicii Moldova vine cu un gest simbolic, deoarece înţelegem că este necesar de a ne uni forţele pentru că, mai mult ca oricând, personalul medical şi sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea şi responsabilitatea sunt cruciale în aceste momente, reprezentând principiile pe care se bazează Uniunea Europeană”, a declarat şefa executivului moldovean Natalia Gavriliţa, citată de Timpul.md.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La 18 octombrie, Republica Moldova a trimis un grup de 22 de medici şi 10 paramedici în România într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Leţcani pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, precizează media menţionate.

În luna mai 2020, o echipa formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România a venit în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, aminteşte Ziarul de Gardă.

Specialiştii români au desfăşurat, timp de 15 zile, activităţi de acordare a asistenţei medicale şi de îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical în unităţi sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul.

Politica