vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiecare școală trebuie să-și afișeze pe site rata de vaccinare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că în 8 noiembrie școala va începe, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”.

De astăzi, însă, fiecare școală trebuie să-și afișeze pe site rata de vaccinare, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

”Toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situații îmbucurătoare unde sunt valori de peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi afișat pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume, prenume și alte date cu caracter personal. Dar este normal ca părinții și elevii să știe, atunci când merg la școală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală”, a spus ministrul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În minister, în schimb, doar 66% dintre angajați s-au vaccinat. 

”Am făcut publică rata de vaccinare în Ministerul Educației care este, recunosc, sub așteptări, de 66% – 292 de angajați vaccinați dintr-un total de 444.

S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică, alături de alți factori. Dar acest lucru se va stabili împreună cu autoritățile sanitare”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro

De asemenea, testele pe bază de salivă vor ajunge în școli săptămâna viitoare.

Politica