joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două doze de vaccin Pfizer au o eficiență de 93% în prevenirea spitalizării adolescenților

Cercetarea desfășurată în 19 spitale de pediatrie din 16 state americane a scos la iveală faptul că administrarea a două doze din vaccinul anti-COVID Pfizer este foarte eficientă în prevenirea spitalizării adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Datele studiului, efectuat în perioada 1 iunie-30 septembrie 2021, au fost prezentate pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Sursa citată arată că „din 464 de persoane spitalizate cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, vârsta medie de 15 ani, 72% aveau cel puțin o afecțiune, inclusiv obezitate, iar 68% au urmat școala fizic”. Cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech administrate adolescenților au avut o eficacitate de 93% împotriva spitalizării din cauza COVID-19, în perioada în care varianta Delta a fost predominantă.

„Această evaluare a demonstrat că 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost foarte eficiente în prevenirea spitalizării COVID-19 în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani”, este una dintre concluziile studiului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma cercetării, specialiștii au mai constatat că din 179 de pacienți spitalizați cu simptome COVID-19 și test pozitiv, 6 erau vaccinați și 173 nevaccinați, în terapie intensivă au ajuns 77 de pacienți nevaccinați și niciunul vaccinat, și au fost înregistrate două decese, ambele la persoane care nu fuseseră vaccinate.

„Constatările întăresc importanța vaccinării pentru a proteja tinerii de o formă severă de COVID-19”, precizează reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), care gestionează pagina de Facebook amintită.

Autoritățile amintesc că vaccinarea reduce riscul de infectare, de transmitere a virusului, riscul de spitalizare și de deces. După o creștere a ritmului imunizărilor în ultima săptămână, pe fondul înmulțirii infectărilor și a introducerii certificatului verde pentru accesul în mai multe spații, în ultimele zile se constată o scădere a numărului de persoane care merg să se imunizeze.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate un număr de 6.963.717 persoane, iar 6.270.009 au primit schema completă. De asemenea, 851.994 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia.

Foto: Facebook/ RO Vaccinare

Politica