vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul industrial Balș va fi racordat la utilități

Parcul industrial din Bals, județul Olt, va fi racordat la utilități în luna noiembrie. Primăria din localitate a trecut la următoarea etapă privind înființarea parcului industrial ce va fi construit pe terenul fostei întreprinderi SMR. Edilul din Balș, Cătălin Rotea, a precizat că terenul va fi preluat luna următoare, când vor putea fi demarate și lucrările de racordare la utilități a parcului industrial. 

„Pentru a îndeplini acest obiectiv de a crea 500 de locuri de muncă trebuie să finalizăm, să ducem la bun sfârșit construirea parcului industrial. Din luna ianuarie am luat o hotărâre prin care am înființat societatea comercială. Lucrurile au durat destul de mult, pentru că trăim într-o țară birocratică. Respectivul teren pe care îl are în proprietate în momentul de față SMR au existat clădiri, ele au fost demolate, făcută recepția pentru a stabili că nu mai există clădiri pe respectivul teren, formalități la cadastru, eu zic că cel târziu în luna noiembrie vom prelua terenul și vom putea da drumul la lucrările de racordare la utilități a parcului industrial. Suntem în contact cu mai multe firme care vor să lucreze la Balș, dar până nu avem parcul efectiv înființat, racordat la utilități și făcută sistematizarea nu poți să pui nimic  pe masă. Eu sunt foarte încrezător că parcul va fi finalizat foarte repede și cred că putem să îndeplinim cea mai importantă promisiune de a crea locuri de muncă”, a spus Cătălin Rotea.

Conform gazetaoltului.ro, edilul a vorbit despre o investiție nouă pe un teren aflat în curtea spitalului, însă este convins că se va lovi de refuzul Ministerului Sănătății. Rotea consideră că este oportună o investiție în apropierea unității medicale, mai ales că terenul este lăsat pârloagă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 „Suntem de asemenea, din punct de vedere birocratic, aproape de a semna un contract de concesiune cu o firmă care prestează în domeniul serviciilor financiare. Am avut o deschidere extrem de mare din partea Ministerului Dezvoltării pentru preluarea în domeniul public a terenului, dar o la fel de mare obtuzitate din partea Ministerului Sănătății, pentru că este în curtea spitalului un teren de 2.500 metri care era pârloagă până acum trei luni de zile, pe care nu face nimeni niciun fel de activitate medicală și pentru care avem două opțiuni: să rămână părăsit sau să avem o investiție, care n-are legătură cu actul medical, dar care nu afectează sub nicio formă activitatea medicală. Suntem pe ultima sută de metri cu atestarea domeniului public după care va urma concesionarea și vă promit, în cazul unui blocaj la Ministerul Sănătății, o conferință de presă aici, pentru că eu cred că nimeni nu se poate opune dezvoltării unui oraș, oricât de rele ar fi intențiile”, a adăugat edilul.

Sursa foto: gazetaoltului.ro

Politica