Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Încă doi parlamentari apropiați de Ludovic Orban pleacă din grupurile parlamentare PNL

Publicat

pe

Senatorul PNL Ovidiu Florean și deputatul PNL Alexandru Kocsis au anunțat miercuri în plenul Parlamentului decizia de dezafiliere de la grupurile liberale.

Cei doi sunt apropiați de Ludovic Orban, fostul președinte al PNL. Acesta a anunțat luni că pleacă din grupul PNL din Camera Deputaților, dar rămâne membru PNL.

Ovidiu Florean a declarat de la tribuna Senatului că demisionează în semn de protest față de ”obediența” liberalilor în fața președintelui Klaus Iohannis, scrie g4media.ro

Amintim că Ludovic Orban și-a anunțat, marți dimineața, în plenul Parlamentului demisia din grupul parlamentar al PNL. El a precizat că nu demisionează încă și din partid și că gestul lui este „o mică formă de protest”: „Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică”.

„Obligația morală pe care o am față de cetățenii care au avut încredere e de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală față de ei. Din păcate, azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent în onorarea acestor obligații morale decât de a mă despărți, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar.

S-a creat o criză politică artificială din motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean român, sunt convins că mulți nu înțelegeți, a fost făcut praf un partid politic, a fost făcută praf coaliția.

În plină criză a fost un circ politic pe care majoritatea populației îl respinge.

Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică. Numai lobotomizat aș putea sta complice la acest atentat contra interesului național. Sunt un om care își iubește țara, această decizie este o mică formă de protest.

Nu îmi dau încă demisia din PNL, e partidul căruia i-am dedicat întreagă viața matură politică.

Deputații PNL să renunțe la golf, PNL trebuie să se întoarcă cu față la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni.

Să fim consecvenți angajamentului luat de a dezvolta România.

Am construit o coaliție care, de bine, de rău asigura o stabilitate. La ora actuală nu avem nimic, țara plutește în derivă, cel care trebuie să stea la cârmă probabil pescuiește sau a fugit la schi”, a declarat Ludovic Orban.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.