marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Homorean: „Vaccinarea prinde viteză!”

Tot mai mulți olteni se vaccinează împotriva coronavirus, afirmă prefectul de Olt, Florin Homorean. Acesta anunță și unde se vor afla echipe mobile de vaccinare în perioada următoare.

„Apetitul crescut pentru vaccinare este demonstrat nu doar de datele statistice privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, ci şi de aglomeraţia de la centrele de vaccinare din judeţul nostru.
Pentru a facilita accesul cetăţenilor la vaccinare, inclusiv pentru a reduce timpul de aşteptare, am decis deschiderea de noi fluxuri de vaccinare în centrele de vaccinare din Slatina şi Scorniceşti.

Pentru a aduce vaccinul mai aproape de cetăţenii din mediul rural, campania „Oraşul vaccinează satul” continuă. În perioada următoare, echipe de vaccinare mobilă se vor afla în următoarele localităţi:
– 26 octombrie: Potcoava, Băbiciu;
– 27 octombrie: Morunglav, Băbiciu, Seaca;
– 28 octombrie: Voineasa, Cungrea, Scărişoara;
– 29 octombrie: Balş (incinta SMR), Teslui, Băbiciu;
– 30 octombrie: Rusăneşti, Giuvărăști;
– 31 octombrie: Rusăneşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trebuie să continuăm să ne vaccinăm împotriva noului coronavirus. Consider că aceasta este principala metodă de a ne proteja pe noi și pe cei din jur, de a sta departe de spital, de secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Nu este o afirmaţie a mea, este o realitate bazată pe date statistice solide care dovedesc că majoritatea celor care ajung la spital sau la secțiile ATI sunt persoane ce nu au fost vaccinate”, spune Homorean.
Prefectul încurajează oltenii să meargă la centrele de vaccinare din Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt şi Scorniceşti, „iar pe cei care nu se pot deplasa la aceste centre de vaccinare şi se găsesc în mediul rural să se adreseze autorităților administrației publice locale pentru a se înscrie pe lista persoanelor care doresc să se vaccineze”.

Politica