miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova se pregătește de sărbători. Primarul așteaptă căsuțe noi pentru comercianți

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că în centrul orașului vor fi amplasate căsuțe unde comercianții vor putea vinde decorațiuni și dulciuri specifice sezonului de iarnă. Autoritățile locale din Craiova au început deja pregătirile pentru sărbători, iar edilul crede că cetățenii din Bănie vor avea parte de momente magice.

Noile căsuțe își vor face loc printre cele vechi, pe care comercianții le-au folosit anul trecut: „Echipa de sculptori în lemn condusă de Gabriel Rizea a început deja lucrul la căsuțele pentru Crăciun. Alături de cele roșii de anul trecut, comercianții vor avea la dispoziție și alte căsuțe deosebit de frumoase pentru a vinde globuri și dulciuri de sărbători. Pregătim, de asemenea, și ornamente deosebite pentru Parcul Romanescu și clădirile din Centrul Istoric, astfel încât craiovenii să aibă sărbători de poveste”, a spus primarul Craiovei.

Cei șase sculptori care se ocupă de noile căsuțe pentru comercianți participă la Tabăra de sculptură „Lumi magice”, proiect al Casei de Cultură Traian Demetrescu. Aceștia vor reabilita căsuțele din lemn de culoare maro, cu puțină întârziere, pentru că unul dintre participanți s-a infectat cu COVID-19. Totuși, acesta nu ar fi intrat în contact cu ceilalți artiști, iar acum a și ieșit din carantină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tabăra de sculptură Lumi Magice, începută în data de 18 octombrie, fusese inițial prevăzută să demareze mai devreme, însă din cauza existentei suspiciunii de infectare cu covid 19 a unuia dintre participanți, începerea a trebuit amânată, până la clarificarea situației”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

Pandemia a devenit un inamic al târgurilor de Crăciun, iar Lia Olguța Vasilescu a fost și anul trecut într-o situație delicată, după ce presupusul Târg de Crăciun din Craiova a fost închis de DSV, la scurt timp după deschidere. Ulterior, primarul a explicat că în centrul orașului nu a existat un Târg de Crăciun.

Despre comercianții cărora DSV le-a dat interzis, primarul declară: „Primaria nu trebuie sa dea niciun aviz suplimentar vreunui comerciant, ca organizator al Targului de Craciun. Fiindca am declarat, inclusiv prin comunicat de presa, ca anul acesta nu putem vorbi de Targ de Craciun, cand nu avem patinoar, oraselul copiilor, ateliere etc. Comerciantii din zona centrala au cu noi acord pentru ocuparea domeniului public. Cum au si cei cu chioscuri din Craiovita, Brazda etc. Daca e vreo lege care stipuleaza inchiderea chioscurilor, si asigur ca nu exista asa ceva, logic ar fi sa le inchida pe toate din oras, nu?”, declara Lia Olguța Vasilescu, anul trecut.

Rămâne de văzut sub ce formă vor funcționa căsuțele puse la dispoziția comercianților în acest an și dacă restricțiile vor împiedica, din nou, primarul să folosească denumirea de „Târg de Crăciun”.

Politica