joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Centru de vaccinare cu 6 fluxuri la stadionul Ion Oblemenco

Începând de astăzi, 27 octombrie la stadionul Ion Oblemenco, din Craiova, va funcționa un centru de vaccinare cu 6 fluxuri (vaccin Pfizer).

De la începutul campaniei de vaccinare în județul Dolj a fost administrat un număr total de 388.014 de doze de vaccin anti Covid19 . În ultimele 2 săptămâni s-a observat o creștere mare ( de la 400 doze/zi inițiere vaccinare s-a ajuns la 4400 doze/zi inițiere vaccinare) a intenției de vaccinare a populației precum și a adresabilitatii la centrele de vaccinare din județ motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică Dolj recomandă populației să acceseze platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pentru înregistrarea în vederea vaccinării.


Acest lucru este recomandat pentru a evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare în condiții de pandemie, pentru că personalul medical să poată estima corect necesarul de doze pentru perioada imediat următoare dar și pentru a reduce riscul de infectare înaintea vaccinării. Persoanele programate pe platformă în prealabil, au prioritate pe fluxuri dedicate, în județul Dolj fiind deschise în prezent 16 centre de vaccinare din care 5 în Craiova și 11 în județ. Menționăm că de azi 27.10.2021 în municipiul Craiova funcționează un centru de vaccinare cu 6 fluxuri (vaccin Pfizer) la stadionul Ion Oblemenco.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Având în vedere adresabilitatea în creștere, prin intermediul Nucleului Județean de Coordonare a Vaccinării Dolj împreună cu Universitatea Craiova și Primăria Craiova, se fac toate diligențele pentru a deschide săptămâna viitoare un centru de vaccinare în incinta Facultății de Mecanica cu 4 fluxuri pentru vaccin Pfizer și 2 fluxuri pentru vaccin Johnson&Johnson.

Politica